Bób po syryjsku (foul moudamas)

139 kliknięć
16.08.2016
blog: Pyza made in Poland

Przepis: Bób po syryjsku (foul moudamas)

Ten autorski przepis Karimy Kanjo pochodzi z organizowanych przez nas warsztatów kuchni syryjskiej w Muzeum Azji i Pacyfiku w Warszawie. Danie to, podobnie jak podpłomyki z pastą z papryki, jada się w syryjskim mieście Aleppo na śniadanie. Jego podstawowym składnikiem jest bób, ale w zupełnie innej postaci niż ta jaką znamy w Polsce. Suszone, małe, czerwone ziarna odmiany bobik gotowane są przez wiele godzin, my jednak...

Zobacz także przepisy na:

    emilia
    emilia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Turcja od kuchni
    Sałatka z bobem

    Sałatka z bobem 1000

    Alva
    Alva Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    In my kitchen
    Sałatka z bobem

    Sałatka z bobem 5732

    paulinna1
    paulinna1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Qulinaria
    Placki po syryjsku

    Placki po syryjsku 888

    lutka40
    lutka40 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    szczeciniankagotuje
    Sałatka z bobem

    Sałatka z bobem 4422

    peggi
    peggi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Peggi w kuchni
    Jabłecznik syryjski

    Jabłecznik syryjski 156

    Jadłonomia
    Jadłonomia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jadłonomia
    Ful, czyli egipska pasta z bobu

    Ful, czyli egipska pasta z bobu 129

    ilka_86
    ilka_86 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Uwielbiam gotować!
    Sałatka syryjska

    Sałatka syryjska 191