Boczek wędzony surowy

643 kliknięcia
07.12.2016
blog: Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.

Przepis: Boczek wędzony surowy

Surowiec -2 kg boczku chudego Przyprawy i materiały pomocnicze -peklosól 19-20 g/kg -sznurek wędzarniczy -folia spożywcza do zapakowania lub pakowarka próżniowa ewentualnie jakiś pojemnik Wykonanie Kupione mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Tniemy w paski 6-8 cm. Nacieramy peklosolą zgodnie z gramaturą i pakujemy bądź wkładamy w pojemnik. Peklujemy 4-5 dni w lodówce w temp 4-6 stopni, co 12 godzin obracamy. Po...

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    jacekw6
    jacekw6
    Boczek wędzony surowy
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Boczek wędzony surowy

    Boczek wędzony surowy 643