Boczniaki curry z makaronem ryżowym. Bez glutenu, bez jajek, bez cukru.

97 kliknięć
14.06.2017
blog: Bezglutenowe jadło

Przepis: Boczniaki curry z makaronem ryżowym. Bez glutenu, bez jajek, bez cukru.

Boczniaki poza walorami smakowymi zaliczane są do grzybów leczniczych. Posiadają dobrze przyswajalnebiałko (70 %), nienasycone kwasy tłuszczowe, komplet witamin B, C, składniki mineralne, takie jak: fosfor, potas, selen, żelazo, sód, cynk. Obniżają stężenie cholesterolu i poziom cukru. Zawierają ergotioneinę – przeciwutleniacz wpływający na dobrą kondycję i wolniejsze starzenie się organizmu. Badacze słowaccy wyizolowali z...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    akruka
    akruka
    Krem z kalafiora
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Krem z kalafiora

    Krem z kalafiora 31

    Kuchnia bez alergii
    Kuchnia bez alergii
    Pizza bez glutenu
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pizza bez glutenu

    Pizza bez glutenu 3107