Boczniaki curry z makaronem ryżowym. Bez glutenu, bez jajek, bez cukru.

85 kliknięć
14.06.2017
blog: Bezglutenowe jadło

Przepis: Boczniaki curry z makaronem ryżowym. Bez glutenu, bez jajek, bez cukru.

Boczniaki poza walorami smakowymi zaliczane są do grzybów leczniczych. Posiadają dobrze przyswajalnebiałko (70 %), nienasycone kwasy tłuszczowe, komplet witamin B, C, składniki mineralne, takie jak: fosfor, potas, selen, żelazo, sód, cynk. Obniżają stężenie cholesterolu i poziom cukru. Zawierają ergotioneinę – przeciwutleniacz wpływający na dobrą kondycję i wolniejsze starzenie się organizmu. Badacze słowaccy wyizolowali z...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    akruka
    akruka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smacznie Mi
    Krem z kalafiora

    Krem z kalafiora 24

    Kuchnia bez alergii
    Kuchnia bez alergii Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia bez alergii
    Pizza bez glutenu

    Pizza bez glutenu 2994

    wegefuzja
    wegefuzja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wegefuzja
    Musli bez glutenu z owocami

    Musli bez glutenu z owocami 244