Bogracz wieprzowy- zupa węgierska

2024 kliknięcia
13.08.2015
blog: Tradycyjna Kuchnia

Przepis: Bogracz wieprzowy- zupa węgierska

Bogracz jest to rodzaj kociołka, który służy do przyrządzania potraw nad ogniskiem. Często jednak mianem bogracz nazywa się również zupę gulaszową, która jest w nim przygotowywana. Przepis pochodzi z kuchni węgierskiej. Składniki: 80 dag mięsa wieprzowego 4 łyżki smalcu 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 czerwone papryki 2 pomidory 1 kg ziemniaków 10 dag drobnego makaronu (najlepiej zacierkę) 1 papryczka chili 1 szklanka bulionu...

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    ST.G
    ST.G Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ogrodnik w podróży
    Węgierska zupa klopsikowa

    Węgierska zupa klopsikowa 379

    Inspirowane Smakiem
    Inspirowane Smakiem Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Inspirowane Smakiem
    Bogracz

    Bogracz 1585

    Osia
    Osia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Osiakowe gotowanie
    Bogracz- węgierska zupa gulaszowa

    Bogracz- węgierska zupa gulaszowa 1377

    Agiatis
    Agiatis Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moja kulinarna przygoda
    Bogracz

    Bogracz 1445

    Lola
    Lola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Commandaria
    Bogracz- zupa gulaszowa

    Bogracz- zupa gulaszowa 310

    Mariola
    Mariola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarne fantazje Marioli
    BOGRACZ    Z    KLUSECZKAMI

    BOGRACZ Z KLUSECZKAMI 1941

    nagash40K
    nagash40K Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Poradnik Smaku
    Bogracz węgierski

    Bogracz węgierski 324