Bonjour, kisimy żur!

49 kliknięć
09.12.2012
blog: przepysznik

Przepis: Bonjour, kisimy żur!

Żur to danie staropolskie, które króluje na stołach przede wszystkim w okolicach świąt wielkanocnych, ale smakosze żurku jadają go także bez okazji – z ziemniakami okraszonymi słoniną, jajkiem na twardo, chrzanem, białą kiełbasą lub wędzonką… Możliwości jest wiele, ale smak zupy zależy przede wszystkim od jakości użytego zakwasu. Możesz kupić różne zakwasy, stojące w sklepachtygodniami się w paskudnych plastikowych...

Zobacz także przepisy na:

    badmin65
    badmin65 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Reminiscencje smaku i obrazu
    Żur śląski

    Żur śląski 176

    ElaK
    ElaK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ziołowa szuflada
    Kiszenie żuru

    Kiszenie żuru 19

    rstolp102
    rstolp102 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Miód i Pieprz
    kiszenie zakwasu na żur

    kiszenie zakwasu na żur 35

    kardamonovy
    kardamonovy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kardamonovy
    Zakwas na żur

    Zakwas na żur 64

    poczta234
    poczta234 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    bez konserwantów
    Żur

    Żur 15

    Krokodyl
    Krokodyl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pomarańcza
    Kiszone rydze

    Kiszone rydze 9253

    paulinna1
    paulinna1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Qulinaria
    Owsiany zakwas na żur

    Owsiany zakwas na żur 123

    moje pasje
    moje pasje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    moje pasje
    Kiszenie żuru

    Kiszenie żuru 808

    przepysznik
    przepysznik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    przepysznik
    Bonjour, kisimy żur!

    Bonjour, kisimy żur! 49