Botwinka z patelni - Beetroot Leaves Salad/ Insalata di foglie di barbabietole rosse

33 kliknięcia
29.03.2017
blog: Smakołyki Angeli, Angela's Delicacies, Le Prelibatezze di Angela

Przepis: Botwinka z patelni - Beetroot Leaves Salad/ Insalata di foglie di barbabietole rosse

Smakołyki Angeli na FacebookuPolski: Wykonanie: Umyć dobrze botwinę, wrzucić na patelnię, skropić oliwą z oliwek i ugotować pod przykryciem do miękkości. Nie trzeba dolewać wody, wystarczy tej, która pozostała po myciu. Posolić do smaku. Osobno podsmażyć cebulkę, dodać do botwiny wraz z pokrojonym czosnkiem, doprowadzić wszystko do wrzenia, by sparzyć czosnek. Podawać dowolnie: z chlebem, ziemniakami, kaszą, makaronem......

Zobacz także przepisy na:

    EdithS
    EdithS Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Quatro Stagioni
    Insalata di ape rosse e mele

    Insalata di ape rosse e mele 19

    EdithS
    EdithS Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Quatro Stagioni
    Insalata di cavolo viola

    Insalata di cavolo viola 27

    EdithS
    EdithS Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Quatro Stagioni
    Insalata di  sedano rapa

    Insalata di sedano rapa 26

    guga
    guga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    guga goodies
    BEETROOT & LENTIL SALAD

    BEETROOT & LENTIL SALAD 40