Bryzol z pieczarkami i cebulą

298 kliknięć
08.03.2017
blog: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Przepis: Bryzol z pieczarkami i cebulą

Bryzol lub stek jak kto woli, to kawałek polędwicy wołowej obsmażony i podany z pieczarkami i cebulką. Pysznie, szybko i nie ma się tutaj co nie udać! Polędwica wołowa to mięso, które idealnie nadaje się do krótkiej obróbki. To ostatnie 2 kawałki zdobycznej polędwicy wołowej i zamieniłam je w danie, które panowało w niemal każdej restauracji w czasach PRL-u. Bryzole podałam z batatami pieczonymi w piekarniku. Te słodkie...

Zobacz także przepisy na:

    Wyraczynka
    Wyraczynka
    Bryzol z pieczarkami
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bryzol z pieczarkami

    Bryzol z pieczarkami 567