Budyń jagodowy bez cukru

43 kliknięcia
15.08.2017
blog: Kulinarne pomyłki

Przepis: Budyń jagodowy bez cukru

Składniki: - 200 g jagód - 500 ml mleka - 50 g ksylitolu - 3 żółtka - 30 g mąki ziemniaczanej - 30 g mąki pszennej Jagody umieścić w niewielkim rondelku, zgnieść widelcem. Dodać 20 g ksylitolu, wymieszać. Postawić na palnik, doprowadzić do wrzenia. Gotować 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Całość dokładnie zblendować. Mleko zagotować. Żółtka utrzeć, z pozostałym ksylitolem, na jasny, puszysty krem. Dodać mąkę...

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    echelon
    echelon Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarne pomyłki
    Budyń jagodowy bez cukru

    Budyń jagodowy bez cukru 43

    pees91
    pees91 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakowity kąsek
    Puszysty sernik bez spodu

    Puszysty sernik bez spodu 2289

    Dorota Smakuje
    Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dorota Smakuje
    Deser jagodowy z tapioki

    Deser jagodowy z tapioki 441

    paulina.dietfit
    paulina.dietfit Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mint Taste
    Tarta jagodowa z budyniem

    Tarta jagodowa z budyniem 169