Bułki na parze, pampuchy, parowańce

101 kliknięć
25.09.2017
blog: Komu dokładkę?

Przepis: Bułki na parze, pampuchy, parowańce

Choć każdy zna je pod inną nazwą, to smak jest ten sam. Delikatne, mięciutkie, puszyste... Można je oblać czekoladą lub innym ulubionym sosem. Jednak mają jeden wielki minus - szybko znikają z talerza!! Składniki: - Mąka pszenna 0,5 kg - Jajka 2 szt. - Mleko ciepłe 1 szklanka - Drożdże 40 gram - Cukier 3 łyżki - Masło stopione 2 łyżki - Szczypta soli Sposób przygotowania: 1. Do miski wlewamy ciepłe mleko, dodajemy...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Domowe Wypieki
    Domowe Wypieki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Domowe Wypieki
    KLUSKI NA PARZE (PAMPUCHY)

    KLUSKI NA PARZE (PAMPUCHY) 6801

    Adrijah
    Adrijah Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Red and Pale
    Pampuchy, buchty, bułki na parze

    Pampuchy, buchty, bułki na parze 274

    sylwiaB
    sylwiaB Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kolory smaków
    Parowańce czyli bułki na parze

    Parowańce czyli bułki na parze 204

    RainDrop
    RainDrop Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Passionfruit
    Parzaki, pampuchy, kluski na parze

    Parzaki, pampuchy, kluski na parze 3483