Bułki pieczone metodą solno-drożdżową.

32 kliknięcia
12.02.2018
blog: Codziennik Kuchenny

Przepis: Bułki pieczone metodą solno-drożdżową.

Bułki pieczone metodą solno-drożdżową na wspólne pieczenie wybrała Ania, twórczyni Piekarni Amber. Przepis pochodzi w bloga Zorry. Bułki pięknie się upiekły, miają cieniutką, chrupiącą skórkę i bardzo delikatny i zwięzły miękkisz. To najlepsze bułki jakie dotąd upiekłam. Składniki roztworu solno–drożdżowego: 100 g wody 10 g soli 10 g świeżych drożdży Składniki ciasta (na 10 bułek): 500 g mąki pszennej TYP 550 – można...

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    kabamaiga
    kabamaiga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    sto kolorów kuchni
    Pasta z soczewicy

    Pasta z soczewicy 29

    kabamaiga
    kabamaiga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    sto kolorów kuchni
    Tort schoko-bons

    Tort schoko-bons 138

    tofka
    tofka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    para w kuchni
    Spóźniona #Piekarnia Amber LUTY

    Spóźniona #Piekarnia Amber LUTY 8

    Amber
    Amber Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchennymi drzwiami
    Zaproszenie do lutowej Piekarni

    Zaproszenie do lutowej Piekarni 43