Bún chả w dwóch najbardziej autentycznych wersjach

76 kliknięć
06.09.2015
blog: Trzy Posiłki Dziennie

Przepis: Bún chả w dwóch najbardziej autentycznych wersjach

fot. Marcin Szulżycki Bún chả to jeden z największych hitów ulicznej kuchni z Hanoi. Dlatego nie mogło go zabraknąć na naszych warsztatach, które opisuję w poprzednim poście. Bún znaczy cienki ryżowy makaron a chả tłustą wieprzowinę. Jest to boczek albo kotleciki z mielonego mięsa, tu pokazuję obie wersje. Mięso pływa w słodko kwaśno słonej zalewie, w której moczy się też zimny makaron. Do tego serwujemy poszarpane liście...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    WiktoriaG
    WiktoriaG Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pyza made in Poland
    Viet Street Food po roku

    Viet Street Food po roku 28

    OdczarujGary
    OdczarujGary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    OdczarujGary
    Bun Cha

    Bun Cha 80

    WiktoriaG
    WiktoriaG Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pyza made in Poland
    Berlin: azjatyckie bazary

    Berlin: azjatyckie bazary 56

    Kobieta
    Kobieta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kobiety do garów
    Domowa chińszczyzna z patelni

    Domowa chińszczyzna z patelni 215

    marcin.mroczko
    marcin.mroczko Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Facet z przepisem
    Bun Cha (Bún chả)

    Bun Cha (Bún chả) 99

    acia1065
    acia1065 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Człowiek jest tym, co zje...
    Paszteciki

    Paszteciki 9440

    WiktoriaG
    WiktoriaG Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pyza made in Poland
    Little Hanoi and more

    Little Hanoi and more 54