Buraczki czerwone do obiadu

16502 kliknięcia
04.10.2013
blog: Maminek kulinarny

Przepis: Buraczki czerwone do obiadu

Proponowane buraczki są znakomitym dodatkiem do obiadu zarówno na ciepło jak i na zimno. -4 średnie buraczki myjemy i gotujemy w skórce przez ok. pół godziny -przelewamy zimną wodą -obieramy ze skórki Buraczki tarkujemy na grubych oczkach. Jedną średnią cebulę kroimy w drobniuteńką kostkę i posypujemy warzywkiem. Na niewielkiej ilości oleju szklimy cebulkę, dodajemy potarkowane buraczki. Wszystko mieszamy, skrapiamy...

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Anna Małek
    Anna Małek
    Buraczki
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Buraczki

    Buraczki 9589

    lamarida
    lamarida
    Buraczki czerwone
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Buraczki czerwone

    Buraczki czerwone 915

    eLBe
    eLBe
    Buraczki do obiadu
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Buraczki do obiadu

    Buraczki do obiadu 8492