Buuz. Tradycyjne mongolskie sakiewki wołowe gotowane na parze. Kulinarne Podróże Electrolux!

297 kliknięć
13.07.2015
blog: Kulinarne podróże

Przepis: Buuz. Tradycyjne mongolskie sakiewki wołowe gotowane na parze. Kulinarne Podróże Electrolux!

Kuchnia mongolska to przede wszystkim mięcho i mleko. Dominuje baranina, ale także wołowina, i tańsze mięso wielbłądzie i ... końskie. Warzyw i owoców nie je się de facto w ogóle, a to z tego prostego powodu że nic na mongolskich stepach nie rośnie. Wybierając więc danie z kuchni mongolskiej, zapewne domyślacie się ze postawiałam na wołowinę hihi :) Postanowiłam kupić wreszcie (!) 'steamer' i ugotować na parze tradycyjne...

Zobacz także przepisy na:

    edith
    edith
    Dorsz gotowany na parze
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dorsz gotowany na parze

    Dorsz gotowany na parze 7313