CANTUCCINI Z MIGDAŁAMI I PISTACJAMI

57 kliknięć
23.06.2017
blog: Apetyt na Smaka

Przepis: CANTUCCINI Z MIGDAŁAMI I PISTACJAMI

Cantuccini (biscotti) są uwielbianymi przez Włochów suchymi ciasteczkami. Swoją teksturę zawdzięczają podwójnemu pieczeniu, po którym można je długo przechowywać w szczelnym pojemniku. Podobno każdy Włoch posiada w domu zapas tych ciasteczek i lubi je podawać, gdyż jest to dla nich pretekst do otwarcia butelki wina, w którym to maczają ciasteczka. Ja jakoś nie mogę się do tego przekonać i zamiast tego maczam je w kawie lub...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    jakpomasle.pl
    jakpomasle.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jak Po Maśle
    Cantuccini z migdałami

    Cantuccini z migdałami 252

    albahaca!
    albahaca! Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Can i have a bite?
    Cantuccini

    Cantuccini 106

    diana.magnowska
    diana.magnowska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pani Bufetowa
    CANTUCCINI Z MIGDAŁAMI

    CANTUCCINI Z MIGDAŁAMI 16

    MilionSmakow
    MilionSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Milion Smaków
    Cantucci

    Cantucci 114

    diana.magnowska
    diana.magnowska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pani Bufetowa
    CANTUCCINI Z MIGDAŁAMI

    CANTUCCINI Z MIGDAŁAMI 2