Caponata - bigos z bakłażana

120 kliknięć
15.07.2017
blog: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Przepis: Caponata - bigos z bakłażana

Caponata to słodko-kwaśne warzywne danie z kuchni sycylijskiej, w roli głównej z bakłażanem i pomidorami. Dodatki różne w zależności od regionu: czarne oliwki, papryka, kapary, fileciki anchoi, fenkuł, orzeszki pinii, migdały i seler naciowy. Na zimno świetne przystawka, na gorąco z ryżem lub makaronem szybkie danie obiadowe. Tak przygotowanym bakłażanem z ciabatą i szklaneczką czerwonego wina delektują się sycylijczycy....

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    beataredz
    beataredz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    MODA NA BIO
    Caponata z bakłażanów.

    Caponata z bakłażanów. 17

    mikkac8504
    mikkac8504 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Italianizzato
    #LaCucinaItaliana - caponata

    #LaCucinaItaliana - caponata 32

    przemyslaw.ignaszewski
    przemyslaw.ignaszewski Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    VEGENERAT BIEGOWY
    CAPONATA

    CAPONATA 45