Cenci - toskańskie faworki

278 kliknięć
03.02.2016
blog: fabryka kulinarnych inspiracji

Przepis: Cenci - toskańskie faworki

Toskańskie faworki - Cenci. Kruche, chrupiące. Z dodatkiem wina i wzbogacone skórką pomarańczową, obficie obsypane cukrem pudrem. Pyszne :) Wykonanie jest proste, choć zagniatanie ciasta może przysporzyć nieco kłopotów początkującym. Początkowo ciężko się z nim pracuje, ale w miarę zagniatania zrobi się elastyczne. Ważne jest by ciasto odpoczęło, wtedy bez problemów będzie je można bardzo cienko rozwałkować. Zapraszam :)...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Biedronka
    Biedronka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Apetyty
    Toskańskie popołudnie za rogiem

    Toskańskie popołudnie za rogiem 70

    tristessa
    tristessa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarne misz masz
    Cenci- włoskie faworki

    Cenci- włoskie faworki 49

    doowa
    doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Małe Czarowanie
    Cenci - włoskie faworki

    Cenci - włoskie faworki 61

    majka
    majka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kalejdoskop kulinarny
    Crostoli - wloskie faworki.

    Crostoli - wloskie faworki. 90

    kabamaiga
    kabamaiga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    sto kolorów kuchni
    Faworki toskańskie

    Faworki toskańskie 96

    konsti
    konsti Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Apparecchiamo?
    "Martedì Grasso" i faworki

    "Martedì Grasso" i faworki 38