Ceviche z wędzonego łososia

270 kliknięć
29.05.2013
blog: Pola Gotuje

Przepis: Ceviche z wędzonego łososia

Tradycyjne dla Ameryki Środkowej i Południowej ceviche przyrządza się z ryby surowej, zamarynowanej w soku z limonki, z dodatkiem cebuli, papryki i soli. Ponieważ nie miałam pod ręką świeżo złowionej ryby :), zrobiłam ceviche z wędzonego na ciepło łososia. Chyba żaden Peruwiańczyk by się nie pogniewał, bo wyszło przepysznie :) SKŁADNIKI: 125 g łososia wędzonego na ciepło sok z 1 limonki 1 łyżka posiekanej kolendry lub...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Linkus
    Linkus
    Ceviche z łososia
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ceviche z łososia

    Ceviche z łososia 93

    ElaD
    ElaD
    Wędzony łosoś
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wędzony łosoś

    Wędzony łosoś 3000

    alemeksyk
    alemeksyk
    Łosoś a'la Ceviche
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Łosoś a'la Ceviche

    Łosoś a'la Ceviche 160

    betty
    betty
    Wędzenie łososia
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wędzenie łososia

    Wędzenie łososia 3510