Chałka Marcepanowo-Pomarańczowa Przepis Krok po Kroku

35 kliknięć
30.11.2017
blog: Kuchnia Doroty

Przepis: Chałka Marcepanowo-Pomarańczowa Przepis Krok po Kroku

Chałka marcepanowo–pomarańczowa jest doskonałym pomysłem naświąteczne śniadanie lub podwieczorek. Chałka pachnie niesamowicie, jest delikatna ipuszysta, aco równie ważne długo zachowuje świeżość. Najczęściej przechowuję ją przykrytą papierem dopieczenia ilnianą ściereczką. Dzięki wilgotnemu nadzieniu zmarcepanu, ciasto jest wilgotne imiękkie nawet dwa dni poupieczeniu. Kiedy chałka jest już sucha, można odświeżyć ją...

DODANO DO 5 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Maria G.
    Maria G. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchenne marzenia
    Serduszko - krok po kroku

    Serduszko - krok po kroku 34

    pistachio-lo
    pistachio-lo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    pistachio-lo
    SPIS PRZEPISÓW - LINKI

    SPIS PRZEPISÓW - LINKI 1793