Chicken Kapama - kurczak w ziołach na sposób śródziemnomorski.

61 kliknięć
06.10.2017
blog: Katarzyna Rzepecka

Przepis: Chicken Kapama - kurczak w ziołach na sposób śródziemnomorski.

Kurczak Kapama to danie spotykane w krajach położonych przy basenie Morza Śródziemnego. Całość jest nieskomplikowana, za to bardzo aromatyczna. Dodajemy tutaj między innymi cynamon czy goździki, dużo pomidorów, cebulkę i czosnek, a podajemy z plasterkami cytryny, posypane tartym serem i posiekaną natką pietruszki. Można tutaj wykorzystać udka, skrzydełka, ale najlepiej jest postawić na filet piersi, bo można podać ten...

DODANO DO 9 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Gocha
    Gocha Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zmacznego
    [25.] No KURCZĘ/ Don't CHICKEN out

    [25.] No KURCZĘ/ Don't CHICKEN out 32

    Dzi
    Dzi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    karmelowy.pl
    Kurczak Cacciatore/ Chicken Cacciatore

    Kurczak Cacciatore/ Chicken Cacciatore 187

    Dzi
    Dzi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    karmelowy.pl
    Fettuccine z kurczakiem w stylu śródziemnomorskim/Mediterranean pasta

    Fettuccine z kurczakiem w stylu... 83