Chinkali z mięsem

71 kliknięć
29.08.2016
blog: PatiGotuje

Przepis: Chinkali z mięsem

Dzisiaj po raz kolejny wracamy do gruzińskich smaków. Tym razem są to chinkali. To pierożki, które w oryginale przygotowuje się z surowej mielonej jagnięciny lub baraniny w kształcie sakiewki. Charakterystyczne dla nich jest to, że po przegryzieniu ze środka wypływa pyszny i aromatyczny bulion. Oprócz wersji mięsnej istnieje także wersja wegetariańska, której farsz to słony ser (podobny do naszego bundzu). Ja postanowiłam...

Zobacz także przepisy na:

    widelcem-pisane
    widelcem-pisane Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    przepisy kulinarne szybki obiad
    Chinkali

    Chinkali 1095

    PatiGotuje
    PatiGotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    PatiGotuje
    Chinkali z mięsem

    Chinkali z mięsem 156

    chwycwidelec
    chwycwidelec Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    chwycwidelec.blogspot.com
    Chinkali

    Chinkali 1611 @

    Mirabelka
    Mirabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mirabelkowy blog
    Chinkali z mięsem

    Chinkali z mięsem 786