Chińszczyzna z ryżem basmati

176 kliknięć
10.04.2017
blog: Moje Wypieki I Nie Tylko

Przepis: Chińszczyzna z ryżem basmati

Ryż – ziarna, które podbiły świat. Jada go na co dzień połowa ludzkości. W mojej kuchni najczęściej używam ryżu jaśminowego, ale nie tylko. Ostatnio, za sprawą mojej Mamy (dziękuję Mamuś za sugestię) zadomowił się ryż basmati. Basmati – ze względu na śnieżnobiałe, delikatne, smukłe ziarna i wyrazisty orzechowy aromat (basmati znaczy pachnący) nosi miano „księcia ryżu”. Rośnie w Indiach i Pakistanie u podnóży Himalajów....

Zobacz także przepisy na:

    elwirski
    elwirski Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    na moim stole
    Ryż basmati z warzywami

    Ryż basmati z warzywami 231

    basjula
    basjula Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    BasJulowe pasje
    Ryż basmati z warzywami

    Ryż basmati z warzywami 1644

    Shabbyeat
    Shabbyeat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ShabbyEat
    Ryż basmati z krewetkami i chorizo

    Ryż basmati z krewetkami i chorizo 257

    Becia
    Becia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie według Beci
    Chińszczyzna

    Chińszczyzna 2605

    magdallena
    magdallena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Blondynka Gotuje
    Jak Ugotować Ryż Basmati

    Jak Ugotować Ryż Basmati 222

    KuchniaAme
    KuchniaAme Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Ame
    Jak ugotować ryż basmati?

    Jak ugotować ryż basmati? 598

    Jagoda
    Jagoda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Magia w kuchni
    Ryż jaśminowy lub basmati

    Ryż jaśminowy lub basmati 358