Chleb bezglutenowy gryczano-kukurydziany

465 kliknięć
28.03.2017
blog: Proste potrawy

Przepis: Chleb bezglutenowy gryczano-kukurydziany

Składniki : 1 i 1/2 szklanki mąki gryczanej białej 1 i 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 11 i 1/2 szklanki mąki bezglutenowej Mehl Farine 2 płaskie łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 2 i 1/2 szklanki ciepłej wody łyżeczka kminku, żurawina 5 dag drożdży Przygotowanie : Mąki pomieszać w misce, dodać sól, przyprawy, żurawinę Drożdże pokruszyć w wodzie, wsypać cukier Do mąki dodać wodę z drożdżami i dokładnie wyrobić Od razu włożyć...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na: