chleb gryczany na zakwasie

324 kliknięcia
20.02.2017
blog: ogrody babilonu

Przepis: chleb gryczany na zakwasie

Lutowa piekarnia Amber piecze chleb gryczany zwany tatarczuchem. Chleb tatarczuch, to według źródła ciemny słodki chleb wypiekany z maki gryczanej, z użyciem mleka, wody oraz drożdży. Gdy zaczyn drożdżowy wyrośnie, ciasto przekłada się na grube blachy i piecze w piecu chlebowym przez około 2 godziny. Jeden bochen waży około 7 kilogramów. Jest ciemny i ma słodki smak i jest to zasługa mąki oraz proporcji dodawanych...

Zobacz także przepisy na:

    wisla
    wisla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zapach chleba
    Aromatyczny chleb gryczany na zakwasie

    Aromatyczny chleb gryczany na zakwasie 724

    Kamila
    Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ogrody babilonu
    chleb gryczany na zakwasie

    chleb gryczany na zakwasie 324

    laaisve
    laaisve Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kraina Garów
    Chleb gryczany na zakwasie.

    Chleb gryczany na zakwasie. 814

    przEKOnseczki
    przEKOnseczki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    przEKOnseczki
    chleb gryczany na zakwasie

    chleb gryczany na zakwasie 653