chleb lubelski

122 kliknięcia
30.06.2014
blog: AdamPiekarz

chleb lubelski

Składniki : 20g zakwas żytni (zaczątek) 720g mąka żytnia typ 580 11g sól 355g woda Jeszcze w latach 60-tych XX wieku kiedy polski piekarnie "żytem stały " - chleb lubelski uważany był za produkt swego rodzaju luksusowy , a to z racji użycia do jego przygotowania wyłącznie jasnej mąki żytniej typ 580. Mąka tego typu dostępna była raczej sezonowo , nie cało rocznie a ze względu na jej walory pieczywo było jasne , o...

Zobacz także:

    niecodziennikpary
    niecodziennikpary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    niecodziennikpary
    Forszmak lubelski

    Forszmak lubelski 666

    smaknawspak
    smaknawspak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smak na Wspak
    Cebularze lubelskie

    Cebularze lubelskie 118

    Judyta Toruń
    Judyta Toruń Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Judyta Toruń
    Cebularze Lubelskie

    Cebularze Lubelskie 66

    AdamPiekarz
    AdamPiekarz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    AdamPiekarz
    chleb lubelski

    chleb lubelski 122

    honorata8
    honorata8 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ciastaztradycjami
    Sekrety kuchni Lubelskiej

    Sekrety kuchni Lubelskiej 54

    SLONCE
    SLONCE Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    KuchniaSłońca
    Forszmak lubelski

    Forszmak lubelski 3036

    P&S
    P&S Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    PS. Gotujemy
    Forszmak lubelski

    Forszmak lubelski 2184

    Goaa
    Goaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    jedz i smakuj
    Forszmak lubelski

    Forszmak lubelski 1611