Chleb miodowy (na zakwasie)

66 kliknięć
08.01.2017
blog: Nastoletnie Wypiekanie

Przepis: Chleb miodowy (na zakwasie)

Lekko słodkawy, dosyć ciężki, z chrupiącą skórką. W kolejnych dniach po upieczeniu smakuje równie pysznie, jak dnia pierwszego. Składniki: (na 2 bochenki) Ciasto: 350 g aktywnego zakwasu żytniego 500 g mąki żytniej typ 720 200 g mąki pszennej pełnoziarnistej 600 ml letniej wody 4 łyżki miodu wielokwiatowego 100 g siemienia lnianego 2 łyżeczki soli Dodatkowo: masło i mąka do formy odrobina miodu i wody do wysmarowania...

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    arnika
    arnika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Arnikowa kuchnia
    CHLEB PIWNY NA ZAKWASIE

    CHLEB PIWNY NA ZAKWASIE 83

    Krokodyl
    Krokodyl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pomarańcza
    Chleb miodowy na zakwasie

    Chleb miodowy na zakwasie 123