Chleb owsiano-ryżowy na zakwasie (bezglutenowy)

44 kliknięcia
12.07.2017
blog: Cherries in the kitchen

Chleb owsiano-ryżowy na zakwasie (bezglutenowy)

To najlepszy z dotychczas pieczonych przeze mnie chlebów. Delikatnie wyczuwalny smak zakwasu. Tekstura niezbyt ciężka czy zbyt zbita. Jego pieczenie wymaga jednak czasu niezbędnego do dojrzewania zakwasu i zaczynu. Idealny o poranku. Polecam z bezcukrowym dżemem truskawkowym ;-) Zakwas Składniki: Dzień 1: 150 g mąki owsianej bezglutenowej + 200 g przegotowanej wody (o temperaturze pokojowej) Dzień 2: 45 g mąki owsianej...

Zobacz także:

    Krokodyl
    Krokodyl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pomarańcza
    Chleb miodowy na zakwasie

    Chleb miodowy na zakwasie 79

    Smyk
    Smyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smykwkuchni.blogspot.com
    DOMOWY CHLEB NA ZAKWASIE

    DOMOWY CHLEB NA ZAKWASIE 81

    sek
    sek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dieta warzywno-owocowa
    Bezglutenowy chleb na zakwasie

    Bezglutenowy chleb na zakwasie 1538

    Bookworm
    Bookworm Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bookworm on the run
    Chleb na zakwasie

    Chleb na zakwasie 52

    wisla
    wisla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zapach chleba
    Bezglutenowy chleb ryżowy.

    Bezglutenowy chleb ryżowy. 2574