Chleb Pszenno-Owsiany z Bardzo Chrupiącą Skórką

27 kliknięć
12.07.2018
blog: Na To Mam Ochotę

Przepis: Chleb Pszenno-Owsiany z Bardzo Chrupiącą Skórką

Chrupiący Chleb? Proszę bardzo :) Przepyszny domowy chleb o bardzo, bardzo, bardzo chrupiącej, twardej skórce. Taki efekt uzyskuje się poprzez posmarowanie mączną mieszanką bochenka tuż przed umieszczeniem na gorącej blasze i włożeniem do piekarnika. Środek ma zwarty, miękki. Chlebek na długo zachowuje świeżość dzięki dodaniu płatków owsianych i użyciu water-roux (metoda tang zhong). Zapach podczas pieczenia wypełnia cały...

DODANO DO 5 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Amoniaq
    Amoniaq Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mieszam W Garnku
    Chleb pszenno żytni na zakwasie

    Chleb pszenno żytni na zakwasie 157

    Kulinarnie
    Kulinarnie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarnie
    Chleb pszenno-żytni z ziarnami

    Chleb pszenno-żytni z ziarnami 206