Chleb pszenno-żytni

308 kliknięć
19.09.2012
blog: Zjedz ze smakiem...

Chleb pszenno-żytni

Kolejny przepis na chleb, który podpatrzyłam u Liski. Jak tak dalej pójdzie to przetestuje jej wszystkie wypieki ;) Chleb ten jest naprawdę wyborny,w dniu, w którym został upieczony ma pyszną chrupiącą skórkę. Jednak ja, mimo wszystko, pokochałam go najbardziej 2 dni później. Chleb jest wtedy jeszcze lepszy, a co najważniejsze nadal świeży! Wieczorem przygotowujemy zaczyn: 360 g mąki żytniej* 300 g wody 20 g zakwasu...

Zobacz także:

    ugorecka
    ugorecka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Niedzielne Obiadki
    Chleb pszenno-żytni

    Chleb pszenno-żytni 49

    zewa
    zewa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ewa w kuchni
    Mleczny chleb pszenno - żytni

    Mleczny chleb pszenno - żytni 96

    kuchniamaryny
    kuchniamaryny Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kuchniamaryny
    CHLEB PSZENNO ŻYTNI

    CHLEB PSZENNO ŻYTNI 19