Chleb pszenno-żytni

310 kliknięć
19.09.2012
blog: Zjedz ze smakiem...

Przepis: Chleb pszenno-żytni

Kolejny przepis na chleb, który podpatrzyłam u Liski. Jak tak dalej pójdzie to przetestuje jej wszystkie wypieki ;) Chleb ten jest naprawdę wyborny,w dniu, w którym został upieczony ma pyszną chrupiącą skórkę. Jednak ja, mimo wszystko, pokochałam go najbardziej 2 dni później. Chleb jest wtedy jeszcze lepszy, a co najważniejsze nadal świeży! Wieczorem przygotowujemy zaczyn: 360 g mąki żytniej* 300 g wody 20 g zakwasu...

Zobacz także przepisy na:

    Urszula111
    Urszula111 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Proste potrawy
    Chleb pszenno - żytni

    Chleb pszenno - żytni 1128

    kcal
    kcal Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bomba Kaloryczna
    Chleb cebulowy pszenno-żytni

    Chleb cebulowy pszenno-żytni 251

    mslowik
    mslowik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Z Gara Para
    Chleb pszenno-żytni

    Chleb pszenno-żytni 467

    Pan Kejk
    Pan Kejk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    www.pankejk.pl
    Chleb pszenno-żytni na zakwasie

    Chleb pszenno-żytni na zakwasie 286

    Mgotuje
    Mgotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Marta gotuje
    Chleb pszenno – żytni

    Chleb pszenno – żytni 444

    Netka
    Netka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Netka w kuchni
    Chleb pszenno-zytni

    Chleb pszenno-zytni 704