CHLEB PSZENNO - ŻYTNI NA ZAKWASIE

70 kliknięć
14.03.2013
blog: Anita podaje do stołu!

Przepis: CHLEB PSZENNO - ŻYTNI NA ZAKWASIE

(Proporcje na formę o średnicy 22cm) SKŁADNIKI: - 200g mąki żytniej razowej (TYP 2000), - 200g mąki pszennej, - 400g aktywnego zakwasu żytniego, - 300ml przegotowanej, letniej wody, - 1 łyżeczka soli morskiej, - 50g ziaren słonecznika, - 50g pestek dyni. WYKONANIE Przygotowuję formę do pieczenia chleba (wykorzystałam okrągłe żaroodporne naczynie - okrągły chleb przeznaczę na podanie w nim żurku). Natłuszczam smalcem,...

Zobacz także przepisy na:

    Pan Kejk
    Pan Kejk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    www.pankejk.pl
    Chleb pszenno-żytni na zakwasie

    Chleb pszenno-żytni na zakwasie 291

    BlondStefa
    BlondStefa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    TanioŻar
    Chleb pszenno - żytni na zakwasie

    Chleb pszenno - żytni na zakwasie 409

    Tomek Lach
    Tomek Lach Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zajadam.pl
    Chleb pszenno żytni na zakwasie

    Chleb pszenno żytni na zakwasie 220

    netqa86
    netqa86 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cupcakefactory
    Chleb pszenno żytni na zakwasie

    Chleb pszenno żytni na zakwasie 264