Chleb pszenny na zakwasie

41 kliknięć
16.11.2016
blog: Nastoletnie Wypiekanie

Przepis: Chleb pszenny na zakwasie

Chleb wymagający, ale nie trudny. To właśnie ilość godzin powoduje, że smakuje tak, a nie inaczej, czytaj wyśmienicie! Chrupiąca gruba skórka, zwarty gąbczasty miąższ, a za sprawą zakwasu pyszny kwaskowaty smak. Przepis doskonały tak po prostu... ;). Składniki: (na 2 bochenki) Zakwas: 120 g startera zakwasu* 500 g mąki pszennej typ 750 400 ml letniej wody Ciasto właściwe: 900 g zakwasu 500 g mąki pszennej typ 750 200 ml...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Ola M.
    Ola M. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Oli M.
    Chleb pszenny na zakwasie żytnim

    Chleb pszenny na zakwasie żytnim 635

    Kaś
    Kaś Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bake&Taste
    Pszenny chleb na żytnim zakwasie

    Pszenny chleb na żytnim zakwasie 741

    moje pasje
    moje pasje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    moje pasje
    Chleb żytnio - pszenny na zakwasie

    Chleb żytnio - pszenny na zakwasie 1316

    OSa
    OSa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smacznie i zdrowo
    CHLEB ŻYTNIO-PSZENNY NA ZAKWASIE

    CHLEB ŻYTNIO-PSZENNY NA ZAKWASIE 1242