Chleb "Szymanowski" z mąki typu 480

172 kliknięcia
09.01.2018
blog: chleba naszego

Przepis: Chleb "Szymanowski" z mąki typu 480

Niezwykły chleb, ze zwykłej mąki szymanowskiej typ 480. Zaczyn: 2 szklanki ciepłej wody, łyżka cukru, 50 g świeżych drożdży, 4 łyżki mąki. Wszystko razem łączymy w misce, przykrywamy i odstawiamy na 10-15 minut. Ciasto: 1 kg mąki, łyżka soli kamiennej, 5 łyżek oleju i wyrośnięty zaczyn. Po wyrośnięciu zaczynu, dolewamy go do pozostałych składników i dokładnie mieszamy łyżką lub mikserem z hakami do ciasta, gdy wszystko się...

DODANO DO 15 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    sklorek
    sklorek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pyry na Gaz
    Czy z tej mąki będzie chleb?

    Czy z tej mąki będzie chleb? 300

    Adrijah
    Adrijah Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Breakfast
    Chleb ziemniaczany z automatu

    Chleb ziemniaczany z automatu 1790

    cookies
    cookies Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    CookiesHunter.com
    Jaki typ maki wybrac

    Jaki typ maki wybrac 1178

    chlebanaszego
    chlebanaszego Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    chleba naszego
    Chleb

    Chleb 88

    gabioza
    gabioza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    menudnia
    Chleb na zakwasie i drożdżach

    Chleb na zakwasie i drożdżach 1449