Chleb z mąką z wiesiołka

254 kliknięcia
26.01.2014
blog: Nie pali się

Chleb z mąką z wiesiołka

Chleb z mąką z wiesiołka jest modyfikacją Wsiowego Chleba. Niezbyt znaczną, ale efekt jest spektakularny. Zupełnie inny wygląd i wymiar smaku. Wystarczy zaledwie 30 gramów tej mąki, żeby chleb zyskał głęboki czekoladowy kolor i głębię smaku. Składniki: woda – 700 gramów leaven – 200 gramów mąka pszenna 450 – 800 gramów mąka pszenna razowa 2000 lub graham 1850 – 170 gramów mąka z wiesiołka – 30 gramów sól – 20 gramów Leaven...

Zobacz także:

    MatiBaliNati
    MatiBaliNati Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Nie pali się
    Chleb z mąką z wiesiołka

    Chleb z mąką z wiesiołka 254

    AZgotuj
    AZgotuj Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    AZgotuj
    Brownie z mąką owsianą

    Brownie z mąką owsianą 103