Chleb żytnio-pszenny na zakwasie żytnim

59 kliknięć
30.07.2015
blog: Piekarnik

Przepis: Chleb żytnio-pszenny na zakwasie żytnim

Co tu dużo mówić - najlepszy! Odkąd zaczęłam go piec ponad pół roku temu, nie mogę przestać :) Zakwas dostałam od siostry, ale jeśli chcecie go zrobić sami, to polecam przepis ze strony źródłowej (link niżej). Do wypieku używałam różnych mąk żytnich, do tej pory najlepiej u mnie sprawdziły się: Młynomag, Symbio oraz BIO. Źródło: PrzepisNaChleb z niewielkimi zmianami Składniki: 300g mąki żytniej razowej typ 2000 300g mąki...

Zobacz także przepisy na:

    2skrzaty
    2skrzaty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kuchenne przemiany
    Chleb żytni na suchym zakwasie

    Chleb żytni na suchym zakwasie 1109

    Smakować
    Smakować Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakować
    Bułki żytnio - pszenne na zakwasie

    Bułki żytnio - pszenne na zakwasie 1123

    Amoniaq
    Amoniaq Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mieszam W Garnku
    Chleb pszenno-żytni na zakwasie

    Chleb pszenno-żytni na zakwasie 230

    OSa
    OSa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smacznie i zdrowo
    CHLEB ŻYTNIO-PSZENNY NA ZAKWASIE

    CHLEB ŻYTNIO-PSZENNY NA ZAKWASIE 1242