Chlebek pełnoziarnisty 100% żytni

169 kliknięć
19.02.2016
blog: Razowa Kromka

Przepis: Chlebek pełnoziarnisty 100% żytni

Ten chlebek jest naprawdę cudowny. Jeżeli lubicie tak jak ja żytnie dość ciężkie pieczywo. Dzięki dodatkowi żyta smak jest jeszcze bardziej wyrazisty i intensywny. Świetnie sprawdza się zarówno w połączeniu ze słodkim i słonym. Polecam serdecznie!!! Zakwas: 375 g mąki żytniej chlebowej 375 g ciepłej wody 5 łyżek dojrzałego zakwasu Przygotowujemy zakwas i odstawiamy na ok 14-16 godzin. Namoczone ziarno: 290 g żyta 290 g...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Amoniaq
    Amoniaq
    Chleb pszenno-żytni
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Chleb pszenno-żytni

    Chleb pszenno-żytni 66