Chlebek razowy  z żurawiną, słonecznikiem i otrębami

43 kliknięcia
28.02.2014
blog: kuchnia MP3-ki

Przepis: Chlebek razowy z żurawiną, słonecznikiem i otrębami

SKŁADNIKI: 3 szklanki mąki pszennej razowej 2 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki ciepłego mleka ok 35g drożdży 1 łyżeczka soli po 2 łyżki żurawiny, słonecznika i otrębów PRZYGOTOWANIE: Drożdże kruszymy, zalewamy ciepłym mlekiem, dodajemy sól, przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Mąki mieszamy z żurawiną, otrębami i ziarnami, na koniec dodajemy drożdże z mlekiem. Zagniatamy ciasto, aż zacznie odchodzić...

Zobacz także przepisy na:

    mjab
    mjab Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Commit to be fit
    Puree z dyni

    Puree z dyni 220

    Sprawdzona Kuchnia
    Sprawdzona Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sprawdzonakuchnia
    Chleb z żurawiną

    Chleb z żurawiną 274

    mjab
    mjab Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Commit to be fit
    Chleb razowy pszenno-żytni

    Chleb razowy pszenno-żytni 516