Chrupiące skwarki ze słoniny - czyli przerabiania wieprzka ciąg nieustający

647 kliknięć
07.09.2013
blog: Moja kuchnia pachnąca... barszczem

Przepis: Chrupiące skwarki ze słoniny - czyli przerabiania wieprzka ciąg nieustający

Skwarki te wyrabiane są metodą Babci Broni czyli tak, aby się dały długo przechowywać po świniobiciu. Dlatego nie ma w nich cebulki, ani boczku czy kiełbasy, czosnku, majeranku ni jabłka, które to stanowią smakowite dodatki do domowego smalczyku. Jest tylko sól. Są to długo i wolno wysmażane, niesłychanie chrupkie i cieszące złotem oko skwarki z naszego świniaka, zatopione w domowym smalcu. Niestety, to już ostatek, ale...

Zobacz także przepisy na:

    anita.sekrecik
    anita.sekrecik
    CIASTKA ZE SKWAREK
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    CIASTKA ZE SKWAREK

    CIASTKA ZE SKWAREK 3281

    tofka
    tofka
    Słonina wędzona
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Słonina wędzona

    Słonina wędzona 10672

    Jola66
    Jola66
    Smalec ze skwarkami
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smalec ze skwarkami

    Smalec ze skwarkami 974

    Bożena
    Bożena
    Ciastka ze skwarek
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ciastka ze skwarek

    Ciastka ze skwarek 3926

    Kamila
    Kamila
    ciastka ze skwarek
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ciastka ze skwarek

    ciastka ze skwarek 6214

    polarbear
    polarbear
    Ciastka ze skwarek
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ciastka ze skwarek

    Ciastka ze skwarek 3156

    9moniam
    9moniam
    Smalec ze skwarkami
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smalec ze skwarkami

    Smalec ze skwarkami 2487

    beiot
    beiot
    Słonina po ukraińsku
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Słonina po ukraińsku

    Słonina po ukraińsku 9419