chrupiący kurczak w panko i majonezie oraz sos spicy mayo

417 kliknięć
12.10.2014
blog: gruszka z fartuszka

chrupiący kurczak w panko i majonezie oraz sos spicy mayo

Jak zrobić idealnie soczystego i delikatnego w środku, a jednocześnie chrupiącego z zewnątrz kurczaka? Ano bardzo prosto. Wystarczy mieć pod ręką majonez, garść przypraw i panierkę panko. Panko to japoński odpowiednik nasze rodowitej bułki tartej. Różni się od niej tym, że okruszki są grubsze, mają formę płatków, a do jej przygotowania użyto pieczywa pozbawionego skórki. Dzięki temu panko nie nasiąka tłuszczem tak bardzo...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także:

    agness3
    agness3 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Codziennik Kulinarny
    Kurczak w sosie curry

    Kurczak w sosie curry 886