chrupiący kurczak w panko i majonezie oraz sos spicy mayo

433 kliknięcia
12.10.2014
blog: gruszka z fartuszka

Przepis: chrupiący kurczak w panko i majonezie oraz sos spicy mayo

Jak zrobić idealnie soczystego i delikatnego w środku, a jednocześnie chrupiącego z zewnątrz kurczaka? Ano bardzo prosto. Wystarczy mieć pod ręką majonez, garść przypraw i panierkę panko. Panko to japoński odpowiednik nasze rodowitej bułki tartej. Różni się od niej tym, że okruszki są grubsze, mają formę płatków, a do jej przygotowania użyto pieczywa pozbawionego skórki. Dzięki temu panko nie nasiąka tłuszczem tak bardzo...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    gruszka
    gruszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    gruszka z fartuszka
    chicken burger

    chicken burger 384

    Aldi
    Aldi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Psoty Psotki
    PANKO - niezwykła panierka

    PANKO - niezwykła panierka 4023

    pinupmary
    pinupmary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    PinUpMary
    Sałatka Cezar

    Sałatka Cezar 175

    krakownatalerzu
    krakownatalerzu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kraków na Talerzu
    Suto

    Suto 22

    tylife.pl
    tylife.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    tylife.pl
    Chrupiący kurczak.

    Chrupiący kurczak. 74