chrupiący kurczak w panko i majonezie oraz sos spicy mayo

481 kliknięć
12.10.2014
blog: gruszka z fartuszka

Przepis: chrupiący kurczak w panko i majonezie oraz sos spicy mayo

Jak zrobić idealnie soczystego i delikatnego w środku, a jednocześnie chrupiącego z zewnątrz kurczaka? Ano bardzo prosto. Wystarczy mieć pod ręką majonez, garść przypraw i panierkę panko. Panko to japoński odpowiednik nasze rodowitej bułki tartej. Różni się od niej tym, że okruszki są grubsze, mają formę płatków, a do jej przygotowania użyto pieczywa pozbawionego skórki. Dzięki temu panko nie nasiąka tłuszczem tak bardzo...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    pinupmary
    pinupmary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    PinUpMary
    Sałatka Cezar

    Sałatka Cezar 185

    Aldi
    Aldi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Psoty Psotki
    PANKO - niezwykła panierka

    PANKO - niezwykła panierka 4172

    gruszka
    gruszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    gruszka z fartuszka
    kurczak pieczony w spicy mayo

    kurczak pieczony w spicy mayo 181

    krakownatalerzu
    krakownatalerzu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kraków na Talerzu
    Suto

    Suto 24

    gruszka
    gruszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    gruszka z fartuszka
    chicken burger

    chicken burger 392