Chutney jabłkowo-gruszkowy do serów

235 kliknięć
28.10.2014
blog: Rozsmakuj się!

Przepis: Chutney jabłkowo-gruszkowy do serów

Chutney to gęsty sos na bazie owoców i warzyw takich jak cebula i czosnek. Wywodzi się z kuchni indyjskiej, dlatego też ma charakterystyczny słodko-pikantny smak. Idealnie nadaje się do wszystkich serów i pieczonych mięs. Najbardziej popularne chutney u nas w kraju przygotowuje się z owoców, które są dostępne jesienią (gruszki, jabłka, śliwki, żurawina), dlatego teraz mamy najlepszą co do tego porę roku. Czego potrzebujemy?...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    KucharkaZen
    KucharkaZen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kucharka Zen
    Chutney z dyni piżmowej

    Chutney z dyni piżmowej 973

    kochatka
    kochatka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ja tu gotuję
    Chutney jabłkowo-chrzanowy

    Chutney jabłkowo-chrzanowy 38

    burczymiwbrzuchu
    burczymiwbrzuchu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    burczymiwbrzuchu
    Przepisy na majówkę

    Przepisy na majówkę 323

    burczymiwbrzuchu
    burczymiwbrzuchu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    burczymiwbrzuchu
    Menu sylwestrowe

    Menu sylwestrowe 540

    Gary Barbary
    Gary Barbary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    gary barbary
    chutney gruszkowy

    chutney gruszkowy 1782

    Chaotyczna
    Chaotyczna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Chaotyczna Kuchnia
    Koktajl melonowo-gruszkowy

    Koktajl melonowo-gruszkowy 99