Chyba czas na konfitury...

241 kliknięć
21.05.2011
blog: belgia od kuchni

Przepis: Chyba czas na konfitury...

U mnie dzisiaj piękne słońce, a na śniadanie pierwsze tegoroczne konfitury. Z rabarbaru, z przepisu Christine Ferber, francuska mistrzyni konfitur i autorka wielu książek o przetworach (wspominała o niej wielokrotnie Bea). A żeby przełamać charakterystyczną kwaskowatość, obok rabarbaru mamy w niej banany i suszone morele. Bardzo ciekawe połączenie i naprawdę warte spróbowania. Wyganiam rodzinę po kwiaty czarnego bzu do...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    okruchy-smaku
    okruchy-smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Okruchy smaku
    Konfitura z dyni

    Konfitura z dyni 1492

    edytaha
    edytaha Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchenne zapiski
    Konfitura z owoców jarzębiny

    Konfitura z owoców jarzębiny 599

    wiosenka27
    wiosenka27 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eksplozja smaku
    Konfitura jagodowa

    Konfitura jagodowa 566

    NaKoncuJęzyka
    NaKoncuJęzyka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Na Końcu Języka
    Cebula Marynowana

    Cebula Marynowana 3421

    Urszula111
    Urszula111 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Proste potrawy
    Konfitura z cytryn

    Konfitura z cytryn 372

    Harmonia smaku
    Harmonia smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Harmoniasmaku
    Konfitura ze skórki arbuza

    Konfitura ze skórki arbuza 555

    Pyza
    Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczna Pyza
    Konfitura z odpadków

    Konfitura z odpadków 430