Chyba czas na konfitury...

248 kliknięć
21.05.2011
blog: belgia od kuchni

Przepis: Chyba czas na konfitury...

U mnie dzisiaj piękne słońce, a na śniadanie pierwsze tegoroczne konfitury. Z rabarbaru, z przepisu Christine Ferber, francuska mistrzyni konfitur i autorka wielu książek o przetworach (wspominała o niej wielokrotnie Bea). A żeby przełamać charakterystyczną kwaskowatość, obok rabarbaru mamy w niej banany i suszone morele. Bardzo ciekawe połączenie i naprawdę warte spróbowania. Wyganiam rodzinę po kwiaty czarnego bzu do...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Pyza
    Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczna Pyza
    Konfitura z odpadków

    Konfitura z odpadków 438

    okruchy-smaku
    okruchy-smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Okruchy smaku
    Konfitura z dyni

    Konfitura z dyni 1502

    Harmonia smaku
    Harmonia smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Harmoniasmaku
    Konfitura ze skórki arbuza

    Konfitura ze skórki arbuza 568

    Urszula111
    Urszula111 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Proste potrawy
    Konfitura z cytryn

    Konfitura z cytryn 395

    NaKoncuJęzyka
    NaKoncuJęzyka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Na Końcu Języka
    Cebula Marynowana

    Cebula Marynowana 3521

    edytaha
    edytaha Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchenne zapiski
    Konfitura z owoców jarzębiny

    Konfitura z owoców jarzębiny 605

    wiosenka27
    wiosenka27 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eksplozja smaku
    Konfitura jagodowa

    Konfitura jagodowa 568