Chyba czas na konfitury...

242 kliknięcia
21.05.2011
blog: belgia od kuchni

Przepis: Chyba czas na konfitury...

U mnie dzisiaj piękne słońce, a na śniadanie pierwsze tegoroczne konfitury. Z rabarbaru, z przepisu Christine Ferber, francuska mistrzyni konfitur i autorka wielu książek o przetworach (wspominała o niej wielokrotnie Bea). A żeby przełamać charakterystyczną kwaskowatość, obok rabarbaru mamy w niej banany i suszone morele. Bardzo ciekawe połączenie i naprawdę warte spróbowania. Wyganiam rodzinę po kwiaty czarnego bzu do...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Pyza
    Pyza
    Konfitura z odpadków
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Konfitura z odpadków

    Konfitura z odpadków 432

    okruchy-smaku
    okruchy-smaku
    Konfitura z dyni
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Konfitura z dyni

    Konfitura z dyni 1497

    Urszula111
    Urszula111
    Konfitura z cytryn
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Konfitura z cytryn

    Konfitura z cytryn 386

    NaKoncuJęzyka
    NaKoncuJęzyka
    Cebula Marynowana
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cebula Marynowana

    Cebula Marynowana 3493

    wiosenka27
    wiosenka27
    Konfitura jagodowa
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Konfitura jagodowa

    Konfitura jagodowa 567

    kempina
    kempina
    Konfitura z agrestu
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Konfitura z agrestu

    Konfitura z agrestu 3482