Ciacci z ricottą | Włoskie naleśniki z mąki kasztanowej

111 kliknięć
04.12.2014
blog: FACET I KUCHNIA

Przepis: Ciacci z ricottą | Włoskie naleśniki z mąki kasztanowej

Naleśniki włoskie z mąki kasztanowej. Bez jajek, bez glutenu – za to z kremową ricottą. O zaletach i wyjątkowym smaku mąki kasztanowej(SPRAWDŹ PRZEPISY) pisałem już nieraz. Podany tu dziś rdzenniewłoski przepis charakteryzuje się tym, że do przygotowania naleśników (ciacci) wystarcza wyłącznie woda i mąka (obowiązkowo – kasztanowa). Klasycznym dodatkiem do ciacci jest naturalna ricotta. Konfitura to odstępstwo, ale moim...

Zobacz także przepisy na:

    Daria
    Daria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Enjoy Your Morning...
    651. kasztanowy poranek.

    651. kasztanowy poranek. 87

    julu$
    julu$ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    sprinkle! sprinkle!
    182. straszliwa zbrodnia

    182. straszliwa zbrodnia 113