Ciacci z ricottą | Włoskie naleśniki z mąki kasztanowej

111 kliknięć
04.12.2014
blog: FACET I KUCHNIA

Ciacci z ricottą | Włoskie naleśniki z mąki kasztanowej

Naleśniki włoskie z mąki kasztanowej. Bez jajek, bez glutenu – za to z kremową ricottą. O zaletach i wyjątkowym smaku mąki kasztanowej(SPRAWDŹ PRZEPISY) pisałem już nieraz. Podany tu dziś rdzenniewłoski przepis charakteryzuje się tym, że do przygotowania naleśników (ciacci) wystarcza wyłącznie woda i mąka (obowiązkowo – kasztanowa). Klasycznym dodatkiem do ciacci jest naturalna ricotta. Konfitura to odstępstwo, ale moim...

Zobacz także:

    sylwia.siudym
    sylwia.siudym Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    NutriPlan
    Naleśniki z mąki żytniej

    Naleśniki z mąki żytniej 37

    akruka
    akruka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smacznie Mi
    Naleśniki z maki ryżowej

    Naleśniki z maki ryżowej 10453

    Kaaisa
    Kaaisa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Skumbrie w tomacie
    Naleśniki z makiem

    Naleśniki z makiem 35