CIASTO DROŻDŻOWE WYRASTAJĄCE POD WODĄ

143 kliknięcia
12.09.2015
blog: Limonkowy

Przepis: CIASTO DROŻDŻOWE WYRASTAJĄCE POD WODĄ

W zasadzie już kilka razy wykorzystywałam to ciasto drożdżowe, które jest bardziej kruche od tradycyjnego. Sprawdza się głównie jako baza nadziewanych rogalików (np. tych lub tych). Sami zobaczcie jakie to łatwe. CIASTO DROŻDŻOWE WYRASTAJĄCE POD WODĄ Składniki: 25 g drożdży świeżych 3/4 szklanki mleka 1 łyżka cukru 500 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 1/4 szklanki oleju 100 g masła 2 jajka Mleko podgrzewamy z cukrem. Do...

DODANO DO 5 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    dom-agi.pl
    dom-agi.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    dom-agi.pl
    Ciasto drożdżowe bez wyrastania

    Ciasto drożdżowe bez wyrastania 1219

    Magdalena Poniewierska
    Magdalena Poniewierska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Limonkowy
    CIASTO DROŻDŻOWE

    CIASTO DROŻDŻOWE 1162

    kass
    kass Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smaki i aromaty
    Drożdżowe bez tajemnic:)

    Drożdżowe bez tajemnic:) 666

    Nina
    Nina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Nina w kuchni
    Ciasto drozdzowe bez wyrabiania przepis

    Ciasto drozdzowe bez wyrabiania przepis 230

    Jem Co Umiem
    Jem Co Umiem Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jem Co Umiem
    Racuchy drożdżowe z jabłkami

    Racuchy drożdżowe z jabłkami 3580