Ciasto drożdżowe z kwaśną śmietaną i porzeczkami

125 kliknięć
05.07.2017
blog: Domowe Wypieki

Przepis: Ciasto drożdżowe z kwaśną śmietaną i porzeczkami

Składniki: na 2 okrągłe formy o średnicy 23 cm Rozczyn: – 30 g drożdży świeżych –100 ml letniego mleka – 70 g mąki pszennej – 1 łyżka cukru Ciasto właściwe: – 430 g mąki pszennej – 100 g cukru – szczypta soli –3 jajka –160 ml oleju – 2 łyżki soku z cytryny Kruszonka: – 100 g mąki pszennej – 50 g cukru pudru – 60 g zimnego masła Dodatkowo: – 340 g kwaśniej śmietany – 100 drobnego cukru do wypieków – ok. 300 g czerwonej...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Olus
    Olus Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Chodź gotować!
    Crostata z porzeczkami!

    Crostata z porzeczkami! 39

    Ania
    Ania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bajkorada
    Ciasto z dynią i kwaśną śmietaną

    Ciasto z dynią i kwaśną śmietaną 459

    luna19
    luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie jest łatwe
    Alfabetyczny spis przepisów

    Alfabetyczny spis przepisów 6192