Ciasto drożdżowe z kwaśną śmietaną i porzeczkami

96 kliknięć
05.07.2017
blog: Domowe Wypieki

Ciasto drożdżowe z kwaśną śmietaną i porzeczkami

Składniki: na 2 okrągłe formy o średnicy 23 cm Rozczyn: – 30 g drożdży świeżych –100 ml letniego mleka – 70 g mąki pszennej – 1 łyżka cukru Ciasto właściwe: – 430 g mąki pszennej – 100 g cukru – szczypta soli –3 jajka –160 ml oleju – 2 łyżki soku z cytryny Kruszonka: – 100 g mąki pszennej – 50 g cukru pudru – 60 g zimnego masła Dodatkowo: – 340 g kwaśniej śmietany – 100 drobnego cukru do wypieków – ok. 300 g czerwonej...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także:

    croquante
    croquante Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    food²
    Drożdżowe ślimaczki z porzeczkami

    Drożdżowe ślimaczki z porzeczkami 56

    Ania
    Ania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bajkorada
    Ciasto z dynią i kwaśną śmietaną

    Ciasto z dynią i kwaśną śmietaną 449