Ciasto francuskie ze szpinakiem, ricottą i mozzarellą

343 kliknięcia
08.11.2013
blog: savor w kuchni

Przepis: Ciasto francuskie ze szpinakiem, ricottą i mozzarellą

Składniki: - opakowanie ciasta francuskiego - 200 g mrożonego szpinaku - 250g ricotty - kulka mozzarelli - 3 ząbki czosnku - sól i pieprz Przygotowanie: ciasto francuskie rozłożyć na blasze i podpiec w 200st. C przez 10 minut. Ciasto powinno być obciążone, żeby nie urosło, ale ja przebijałam pęcherzyki powietrza widelcem. szpinak podsmażyć na patelni razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem aż cała woda wyparuje,...

Zobacz także przepisy na:

    jestsmak
    Jest Smak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    DANIA OBIADOWE

    DANIA OBIADOWE 4832

    aguzja
    Zjem to! Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kurczak ze szpinakiem w cieście francuskim

    Kurczak ze szpinakiem w cieście francuskim 5245

    basia112
    Jaskinia Smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ciasto francuskie ze szpinakiem

    Ciasto francuskie ze szpinakiem 808