Ciasto kajmakowo-budyniowe na krakersach

508 kliknięć
02.03.2013
blog: Anula w kuchni

Ciasto kajmakowo-budyniowe na krakersach

Jest to uproszczona i nieco lżejsza wersja znanego 3 bita. Co prawda przygotowanie go jest dość szybkie, to lepiej odczekać jeden dzień na krojenie, wtedy jest o wiele lepsze. To ciasto to świetne połączenie smaku słonego ze słodkim. ok. 450 g krakersów (u mnie 75 szt.) skondensowane mleko słodzone w puszce lub gotowa masa kajmakowa 2 budynie waniliowe bez cukru 0,5 litra mleka 4 łyżki cukru 100 g masła (pół kostki) polewa...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także:

    Aleksa
    Aleksa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Najsłodsza rzecz
    Napoleonka na krakersach

    Napoleonka na krakersach 115

    Dzikowiec
    Dzikowiec Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dzikowiec od kuchni
    Sałatka na krakersach

    Sałatka na krakersach 434

    anta
    anta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jadło i czytadło
    Ciasto kajmakowo - budyniowe

    Ciasto kajmakowo - budyniowe 590

    Agniecha N.
    Agniecha N. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zamiast czekolady
    Przystawki na krakersach

    Przystawki na krakersach 814

    laleczka20
    laleczka20 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    rozowakuchnia
    Sernik na krakersach

    Sernik na krakersach 167