Ciasto krucho-drożdżowe

145 kliknięć
16.01.2017
blog: Kulinarna (nie)codzienność

Przepis: Ciasto krucho-drożdżowe

Uniwersalne ciasto, z którego możemy zrobić makowiec, struclę, placek ze śliwkami, bułeczki z dżemem, szarlotkę, itp. Składniki: 400 g mąki tortowej 2 czubate łyżki cukru pudru 150 g masła 2 jajka szczypta soli cukier waniliowy otarta skórka z cytryny 50 g świeżych drożdży 1 łyżka ciepłej wody 2 łyżki gęstej śmietany Dodatkowo: masa makowa, dżem, powidło, etc. Wykonanie: Drożdże rozetrzyj z łyżką ciepłej wody, a następnie...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    FoodMag
    FoodMag Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    FoodMag
    Makowiec na krucho-drożdżowym cieście

    Makowiec na krucho-drożdżowym cieście 860

    kamciss
    kamciss Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kamciss-zyciezesmakiem
    Ciasto krucho-drożdżowe

    Ciasto krucho-drożdżowe 2305