CIASTO KRUCHO-DROŻDŻOWE

3211 kliknięć
24.09.2015
blog: Limonkowy

Przepis: CIASTO KRUCHO-DROŻDŻOWE

Ciasto idealne na rogaliki i pierożki z pieca. Wykorzystywałam je już kilkakrotnie i mogę zapewnić, że jest cudowne (zarówno na słodko, jak i na słono). Równie wdzięczne jak tradycyjne ciasto drożdżowe. Łatwo się formuje i nie przykleja do rąk, czy blatów. Gotowe od razu do użycia. CIASTO KRUCHO-DROŻDŻOWE Składniki: 6 łyżek śmietany kwaśnej 25 g drożdży 3 szklanki mąki pszennej 200 g masła szczypta soli dodatkowo 1 łyżka...

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    FoodMag
    FoodMag Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    FoodMag
    Makowiec na krucho-drożdżowym cieście

    Makowiec na krucho-drożdżowym cieście 1065

    kamciss
    kamciss Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kamciss-zyciezesmakiem
    Ciasto krucho-drożdżowe

    Ciasto krucho-drożdżowe 2328

    gaita
    gaita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Katalog smaków
    Ciasto krucho-drożdżowe z makiem

    Ciasto krucho-drożdżowe z makiem 459

    Magdalena Poniewierska
    Magdalena Poniewierska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Limonkowy
    CIASTO KRUCHO-DROŻDŻOWE

    CIASTO KRUCHO-DROŻDŻOWE 3211