CIASTO PARZONE

436 kliknięć
30.04.2014
blog: Limonkowy

Przepis: CIASTO PARZONE

Z przepisem na to ciasto zapoznałam się niedawno. Do tej pory myślałam, że jego przyrządzenie jest niezwykle trudne, zwłaszcza, że moja mama nigdy nic z niego nie robiła. Nie taki jednak diabeł straszny. Wypieki z tego ciasta są wręcz magiczne - niezwykle wyrośnięte, chrupiące z wierzchu i puste w środku. Można z niego przygotowywać ptysie, eklerki, profiterole, groszek ptysiowy. Stanowi cudownie pofałdowany spód i wierzch...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    victoria
    victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Picantecooking
    Ciasto parzone

    Ciasto parzone 214

    Magdalena Poniewierska
    Magdalena Poniewierska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Limonkowy
    CIASTO PARZONE

    CIASTO PARZONE 436

    Lipka
    Lipka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sio-smutki
    Baba drożdżowa (z ciastem parzonym)

    Baba drożdżowa (z ciastem parzonym) 400

    Ana_Pis
    Ana_Pis Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Różowa Patera
    Spiralki z ciasta parzonego

    Spiralki z ciasta parzonego 116

    ankawell
    ankawell Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    życie od kuchni
    KARPATKA I CIASTO PARZONE

    KARPATKA I CIASTO PARZONE 364

    NaStole.pl
    NaStole.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    NaStole.pl
    Ciasto parzone

    Ciasto parzone 433