Ciasto Piegusek z bitą śmietaną

371 kliknięć
11.03.2017
blog: Bajkorada

Przepis: Ciasto Piegusek z bitą śmietaną

Ciasto Piegusek jest świetnym sposobem na zagospodarowanie białek pozostałych z pieczenia innych smakołyków (oczywiście pod warunkiem, że lubicie mak, ale jeśli nie, to można upiec np. babkę na białkach). Moje ciasto upiekłam w foremce - keksówce, ale podaję proporcję na tortownicę 26 cm (ja upiekłam z połowy porcji). Do ciasta dodałam aromat migdałowy, dzięki któremu nabrało "makowcowego" smaku. Mojego Pieguska przełożyłam...

DODANO DO 7 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Ania
    Ania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bajkorada
    Ciasto Piegusek z bitą śmietaną

    Ciasto Piegusek z bitą śmietaną 371