Cielęcina duszona w białym winie z szałwią

3263 kliknięcia
12.12.2013
blog: Stolik w kropki - dietetyczny blog kulinarny

Przepis: Cielęcina duszona w białym winie z szałwią

Dzisiaj pyszne danie idealne na Bożonarodzeniowy obiad: Cielęcina duszona w białym winie z szałwią W naszym domu bardzo lubimy cielęcinę, to kruche i delikatne mięso o wspaniałym smaku. Kawałek mięsa, który dziś Wam prezentuję w przepisie to udziec cielęcy (potocznie zwany: kulka cielęca). Mięso cielęce łatwo wysuszyć, więc dobrze jest dodawać do niego chociaż trochę tłuszczu i dusić z możliwością parowania – np. w winie....

Zobacz także przepisy na:

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Kotlety z karkówki cielęcej

    Kotlety z karkówki cielęcej 3509

    frillia
    frillia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Projekt Kuchnia
    Saltimbocca

    Saltimbocca 476

    kochatka
    kochatka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ja tu gotuję
    Dorsz duszony w białym winie

    Dorsz duszony w białym winie 448