Cielęcina w białym sosie, pyszny francuski klasyk

251 kliknięć
24.04.2017
blog: Douce Provence

Przepis: Cielęcina w białym sosie, pyszny francuski klasyk

Cielęcina w białym sosie zwana po francusku Blanquette to prawdziwy zabytek tradycyjnej kuchni francuskiej. Idealne danie na „proszony” obiad czy kolację.Sos śmietankowo-cytrynowydoskonale komponuje się z delikatnym, rozpływającym się w ustach, cielęcym mięsem. Składniki dla 4 osób: cielęcina , na przykład łopatka, pokrojona na kawałki: 1 kg oliwa: 2 łyżki mąka: 2 łyżki cebula: 3 średnie marchew: 3 średnie por: 1 goździki:...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Cucina
    Cucina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cucina della Felicita
    Klasyka kuchni francuskiej

    Klasyka kuchni francuskiej 273

    gatita
    gatita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarne przygody Gatity
    Chlodnik  z cielecina

    Chlodnik z cielecina 30

    Codogara
    Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    codogara
    Kluski francuskie

    Kluski francuskie 1853

    prazonemigdaly
    prazonemigdaly Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    PrazoneMigdaly
    Kremowy gulasz z cielęciny

    Kremowy gulasz z cielęciny 1990

    KUKBUK
    KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    KUKBUK
    Jak zrobić croque monsieur?

    Jak zrobić croque monsieur? 68